اخلاق انتخاباتی

بدون شک یکی از مولفه های مهم سنجش افراد و جوامع بشری، پایبندی آنها به مقوله اخلاق است. اخلاق را در یک تعریف عامیانه می توان اینگونه بیان کرد: (( اصول حاکم میان روابط فی مابین انسانها در مواجهه با خود یا با دیگر انسانها صرف نظر از خوب یا بد بودن آن.)) این مقوله به قدری حائز اهمیت و شایان توجه است که به تمامی زوایای زندگی و حتی به شخصی ترین اعمال انسان در قبال خود نیز راه یافته و حسن و قبح افراد و جوامع با آن سنجیده می شود.

یکی دیگر از مسائل اجتماعی امروزه ما موضوع مهم و حیاتی (( انتخابات )) است که در صدر توجه و دقت نظر کارشناسان و سیاسیون دنیا قرار دارد. از آنجایی که گفتیم موضوع اخلاق با تمامی شئون اجتماعی و فردی انسانها ارتباط مستقیم دارد، قاعدتا این موضوع اخیر یعنی انتخابات هم از آن مستثنی نیست. اصطلاح (( اخلاق انتخاباتی )) را همگان به کرات شنیده اید. مساله ای که در کشور ما بدلیل نگاه خاص دین به مقوله اخلاق از اهمیت بیشتری در مقایسه با سایر کشورها نمود پیدا کرده و مورد انتظار مردم و حکام است.

همواره در آستانه انتخابات که قرار می گیریم، اولین چیزی که بدان تاکید می شود و رعایت آن را گوشزد می کنند، رعایت اخلاق انتخاباتی است. این مطالب را بعنوان مقدمه عرض کردم تا بگویم: از ابتدای انقلاب تا به این سو هر چه به جلوتر پیش میرویم و به عمر انقلاب ما افزوده می شود، انتظار این است که رعایت اخلاق انتخاباتی در صدر کارهای نامزدها قرار گیرد، و هر مرحله شاهد پیشرفت در این زمینه باشیم. اما با کمال تاسف باید اذعان کرد نه تنها پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده که بروز بی اخلاقی ها در این زمینه مرحله به مرحله در حال پیشرفت است.

قصد توهین به هیچ یک از نامزد های انتخاباتی را ندارم اما وقتی به اعمال، رفتار و گفتار تک تک آنها دقت میکنم، این بی اخلاقی ها را بوضوح مشاهده میکنم. بعنوان بیان مصداق عرض می شود: یکی از مواردی که بعنوان بی اخلاقی در انتخابات و حتی تخلف انتخاباتی از آن یاد می شود، فعالیت تبلیغی پیش از موعد برای خود یا دیگر نامزدهای انتخابات است. یکی از مهمترین انتخابات پیش روی ملت ایران انتخابات ریاست جمهوری می باشد که در خرداد ماه برگزار خواهد شد. با وجود اینکه هنوز موعد ثبت نام و تایید نامزدها شروع نشده و هیچ کس بدرستی نمی داند که آیا توسط شورای نگهبان صلاحیتش تایید یا رد خواهد شد، با این وجود بسیاری از نامزدهای احتمالی، رقابت خود را شروع کرده و حتی در این بین نزاع هایی هم صورت گرفته است. و آنچه برای من بعنوان یک شهروند بسیار تعجب آور و غیر قابل درک است، عدم برخورد مراجع قضایی و نهادهای ذی ربط با متخلفین است.

روز 5 شنبه 29 فروردین ماه دولت در نظر دارد تا با برگزاری مراسم تقدیر از خادمان ستاد نوروزی در استادیوم آزادی تهران از آنها تقدیر بعمل آورد. اگر با نگاه انصاف و بی طرفی و از بالا به این برنامه نگاهی بیاندازیم متوجه خواهیم شد که در آستانه ورود به انتخابات، دولتیان به هر بهانه ای سعی در تبلیغ خود و جریان وابسته به خود داشته و از عواقب آن نیز هراسی ندارند. این اقدام صدای بسیاری از هم پیمانان سابق دولت را هم بلند کرده است. حمید رسایی نماینده مجلس و از حامیان سینه چاک احمدی نژاد گفته: (( هر گونه سوء استفاده از امکانات بیت المال برای اهداف سیاسی، جناحی و انتخاباتی توسط هر کس که باشد خلاف قانون و شرع و بازخورد منفی مردم همراه خواهد بود.))

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی نیز در واکنش به این اقدام اینگونه می فرمایند:

(( چرا به مردم دروغ می گویید آشکارا بگویید این یک متینگ انتخاباتی است و مسائل را برای مردم روشن کنید.))

سکوت دستگاه قضایی در این میان غیر قابل توجیه و باعث تشوق متخلفین به اعمال خلاف بیشتر خواهد شد. انتظار آحاد ملت از مراجع ذیصلاح در امر انتخابات این است که با اقدامات پیشگیرانه مانع از بوجود آمدن حوادثی شوند که درگیری های انتخاباتی را بعد از اعلام نتایج در پی خواهد داشت. که در صورت بروز چنین حوادثی قبل از آنکه به تخلف، متخلفان رسیدگی شود باید به ریشه آن حوادث رسیدگی شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد